Netin parhaimmat vitsit | Voihan vitsien vitsi!
Netin parasta huumoria
Vitsien Vitsit artikkeli | Lisätty: 12.07.2022

Huumorin eri tyylit | vitsienvitsit.fi
Kuva: Momentmal / Pixabay

Huumorin eri tyylit

Huumori on kokemusten taipumus herättää naurua ja tarjota huvia. Termi on peräisin muinaisten kreikkalaisten humoraalisesta lääketieteestä, joka opetti, että ihmiskehon nesteiden tasapaino, joka tunnetaan nimellä huumori, hallitsi ihmisten terveyttä ja tunteita.

Kaiken ikäiset ja kulttuuriset ihmiset reagoivat huumoriin. Useimmat ihmiset pystyvät kokemaan huumoria – huvittelemaan, hymyilemään tai nauramaan jollekin hauskalle, kuten aivopähkinöissä Pelimaailman älypeleissä – ja siten heidän katsotaan olevan huumorintajua. Hypoteettinen henkilö, jolla ei ole huumorintajua, luulisi sen aiheuttavan käytöksen olevan selittämätöntä, outoa tai jopa irrationaalista. Vaikka viime kädessä henkilökohtainen maku ratkaisee, se, missä määrin henkilö löytää jotain humoristista, riippuu useista muuttujista, mukaan lukien maantieteellinen sijainti, kulttuuri, kypsyys, koulutustaso, älykkyys ja konteksti. Pienet lapset voivat esimerkiksi suosia slapstick-elokuvia, kuten Punch and Judy -nukketeatteria tai Tom and Jerry -sarjakuvia, joiden fyysinen luonne tekee niistä heidän ulottuvillaan. Sitä vastoin kehittyneemmät huumorin muodot, kuten satiiri, edellyttävät sen sosiaalisen merkityksen ja kontekstin ymmärtämistä, ja ne houkuttelevat siten kypsempää yleisöä.

Fyysistä huumoria

Tämä on ehkä helpoin selittää. Se on fyysistä huumoria. Tämä tarkoittaa, että joku käyttää liioiteltuja tai villejä kehon liikkeitä. Yleensä siihen liittyy vitsejä, kepposia ja käytännön vitsejä, mutta se liittyy aina vartaloon tai kehon ympärillä toimivaan komediaan, joka käyttäytyy oudosti. Usein ihmiset loukkaantuvat, ehkä he liukastuvat ja putoavat, ehkä jotain putoaa heidän päälleen. Sitä voi toisinaan olla tuskallista katsoa, mutta silti se tuo naurun meissä ihmisissä esiin.

Joitakin klassisia esimerkkejä tämäntyyppisestä huumorista voisivat olla Charlie Chaplin tai Three Stooges. Jos olet koskaan nauttinut "Amerikan hauskimpien kotivideoiden" katsomisesta aikuisena, tämä on toinen täydellinen esimerkki. Nykypäivän "GIF-tiedostot" voivat joskus vangita tämän tyylin huumoria.

Itseään halventava huumori

Kun joku on mestari (tai todella hyvä) itseään väheksyvässä huumorissa, se tarkoittaa, että hän on hyvä alentamaan itseään tai pitämään itsestään hauskana muiden huvittamiseksi. Se tehdään tavalla, joka saa kaikki nauramaan eikä tuntemaan pahaa heidän puolestaan. Itseään halventava huumori saa ihmiset tuntemaan olonsa mukavaksi, koska henkilö näyttää todelliselta ja nöyrältä ja kykenee tekemään itsensä tarpeeksi haavoittuvaiseksi nauramaan itselleen.

Kuivaa huumoria

Tämä voi usein olla vaikein huumori havaita. Se on älykästä huumoria, joka on slapstick-huumorin täydellinen vastakohta. Nokkela huumori vaatii mieleltäsi aktiivisuutta ja sitoutumista. Se ei välttämättä aina ole "nauraa ääneen" hauskaa. Itse asiassa henkilö, joka käyttää kuivaa huumoria, osoittaa usein vain vähän tai ei ollenkaan tunteita. Tästä syystä sitä kutsutaan usein "kuolleen huumoriksi". Kuolleet kasvot ovat tunteettomia kasvoja. Tapa, jolla henkilö näyttää olevan vakava, on suuri osa sitä, mikä tekee siitä hauskan.

Sarkasmi voi joskus olla iso osa nokkelaa huumoria. Se on eräänlainen huumori, joka voi loukata jonkun toisen tunteita ilkeästi käytettynä, mutta lempeästi käytettynä se voi olla hauskaa ilman, että se alentaa toista. Paljon sarkasmia liittyy käytettyyn äänensävyyn ja ironian käyttöön. Oletetaan, että kerrot jollekulle toimistossa, että hän jätti auton valot päälle, ja tämä henkilö haukkuu takaisin sinulle "Täydellistä, juuri sitä mitä minun piti kuulla tänä upeana päivänä". He käyttävät sarkasmia kertoakseen sinulle, että heillä on todella huono päivä. Se ei tarkoita, että he olisivat suuttuneita sinuun, se tarkoittaa vain sitä, että heillä ei itse asiassa ole juurikaan ihanaa päivää. Sarkasmi ei ole yleistä kaikkialla maailmassa, mutta se on hyvin yleistä Pohjois-Amerikassa. Jos kuulet jonkun käyttävän sarkasmia, älä ota sitä henkilökohtaisesti, sillä se ei koske sinua vaan enemmänkin kyseisen henkilön persoonallisuutta.

Piristä arkeasi lukemalla hauskoja artikkeleita

Jaa tämä artikkeli:
       


Naurattaa jo valmiiksi
Nyt on huumori kohdillaan
#3545

Suomen valtiovarainministeri jyrähti toimittajalle

Toimittaja kysyi Purralta:
- Miksi valtion menoja ei leikata, jos kerran tulot pienenevät?

Purra vastasi närkästyneenä:
- Kuulkaas nyt arvon toimittaja, tämä on politiikkaa, eikä mitään todellista elämää!


Politiikkavitsit | Lähettänyt: Leikkuri | 03.04.2024

Voihan vitsien vitsit | VitsienVitsit.fi
Netin parasta huumoria

Vitsien Vitsit artikkelit


Juttua ja asiaa vitseistä, stand upista sekä huumorista yleensä. Mikä ihmisiä naurattaa tällä hetkellä, katso komedian suosikit elokuvamaailmassa ja lue mitä erikoisimmat kommellukset sekä meemit! Julkaisemme hauskoja artikkeleita ja löydä ehkä Suomen tai jopa koko maailman paras vitsi kattavan huumoriosaston joukosta.


Poimintoja artikkeleista:

29.11.2022: Naura paljon ja nauti elämästä
03.07.2023: Mikä tekee huumorista viihteellisen ja mitä komedia itseasiassa on?
27.12.2023: 5 parasta ja hauskaa uudenvuoden peliä juhlatunnelmaan
02.03.2023: Huumori on tärkeä osa viihdettä
14.06.2023: Kasinoiden monipuoliset sisäänheittäjät: Vitsit, muonitus ja cashback
09.09.2022: Vitsien kertominen on osa monta eri aktiviteettia
09.02.2023: Huumorin tuoma yhteisöllisyys harrastelija porukoissa
12.11.2022: Parhaat vitsit eri kategorioista vuonna 2022
09.02.2023: Ura sosiaalisen median parissa - Huumori vetoaa potentiaalisiin seuraajiin
16.02.2023: Ainutlaatuinen koomikko Jope Ruonansuu


Naurattaa jo valmiiksi

Yhteydenotto & tiedustelut:

Sivuston tukijat:

Alennuskoodit verkkokauppoihin | AlennusTutkaÄlyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitMedialehti on netissä selattava julkaisuMuistipelit netissäNetin parhaimmat pieruvitsit | Liekkipieru.fiOletko ninjoista parhain | Ninja Mummo the GameParhaimmat arvonnat netissäParhaimmat pelit netissäPaskat vitsit suoraan WC-pöntöstäPelaa netissä ja voita palkintojaPelaa parhaita taitopelejäPelimaailmasta löytyy timanttiset arvonnatPelimiehen parhaimmat kilpailutWear Finnish Sisu with attitude!